Kan jouw huis wel een opknapbeurt gebruiken? Een nieuwe keuken, badkamer of een goede opfrisbeurt van de woon- of slaapkamer zodat deze meer meegaan in de tijd? Zorg dan dat je je verbouwing goed voorbereid. Een verbouwing kan veel tijd in beslag nemen, zeker als je onverwachts zaken tegenkomt die je liever eerder had geregeld. In dit artikel lees je 3 belangrijke tips die ervoor kunnen zorgen dat je verbouwing voorspoedig verloopt! Lees snel verder.
1. Bereken vooraf de kosten en stel een budget op
Dat verbouwen niet goedkoop is, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Afhankelijk van de klus die je oppakt, kunnen de kosten hoog oplopen. Toch wil je wel graag alles naar zin maken, want ‘nu ben je toch bezig’. Het hoeft echter niet uit de hand te lopen als je vooraf een goede kostenberekening maakt. Waar investeer je het meeste in? Waar kun je gemakkelijk voor een goedkoper alternatief kiezen om de kosten in toom te houden? Maak een lijst met de dingen die je sowieso wilt meenemen in je verbouwing, zoals een vrijstaand bad waar je al jaren van droomt of een marmeren aanrechtblad dat jouw droomkeuken compleet maakt. Zo kun je deze meer prioriteit geven in je kostenplaatje en eromheen bepalen hoeveel je investeert in de rest van je verbouwing.
2. Maak een moodboard
Begin nooit zonder een goed plan aan een verbouwing. Zeker als je een grote opknapbeurt op de agenda hebt staan, is het verstandig om een moodboard te maken van hoe je wilt dat het resultaat er uit gaat zien. Niets is vervelender dan er gedurende (of na) de verbouwing achter te komen dat je nieuwe tegels helemaal niet mooi staan bij je vloer of dat je bent vergeten om opbergruimte in je design mee te nemen. Je kunt een digitaal moodboard maken of knipsels verzamelen op een stuk karton en ophangen.
3. Plan je werkzaamheden per dag in
Dat je niet precies kunt weten op welke dag je welk plank geschuurd hebt, is logisch. Maar het is wel handig als je van tevoren al een beetje kunt inplannen in welke week je bijvoorbeeld gaat slopen, schilderen en vooral wanneer je klaar bent voor het plaatsen van nieuwe meubelen en/of materialen. Soms heb je hiervoor namelijk hulp nodig, zoals een busje om je materialen op te halen, een bezorgdatum voor de leverancier of een ladderlift om grote voorwerpen naar boven te vervoeren als dit niet door het trapgat gaat passen. Bij grote klussen kan het ook zijn dat je verschillende bouwmachines nodig hebt. Denk aan een grote schuurmachine of een droogmachine voor het uitharden van je stucwerk. Deze kun je vaak huren bij een bouwmarkt of bouwspecialist.
4. Maak afspraken voor klusdagen met vrienden of familie
Ben je van plan om vrienden en familie in te schakelen om extra handjes te hebben tijdens het klussen? Dan kun je dit vaak ook ver van tevoren inplannen. Zo kan iedereen rekening houden in hun planning dat ze een dag vrijhouden voor je.
Is alles hierboven geregeld? Dan kun je nu echt aan de slag. Succes!
Recente reacties